Artister fra Tensing

SIMONE ERIKSRUD


Soloartist, (vokal) tidligere mangeårig (20 år) frontfigur i D'Sound, et norsk pop- og neo soul-band. Wiki link


Ten Sing bakgrunn: Volda og Ørsta TensingMORTEN HARKET


Morten Harket  er en norsk sanger og låtskriver. Han er mest kjent som frontfigur i gruppen a-ha og som er den største norske popsuksessen noensinne. Harket er også kjent som mentor i The Voice. Han var veldig aktiv i tensing som solist og var med i to tensing kor i ungdommen. I det Pappas barn spilte han også orgel. Wiki link


Ten Sing bakgrunn: Anthem/Asker TenSing og Pappas barn TenSing


Ephemera


Ephemera er en Norsk pop trio fra Bergen. De startet 1994 og består av Christine Sandtorv, Inger-Lise Størksen and Jannicke Larsen.De begynte i Nygård tensing i syvende klasse. Etter hvert fikk de lov til å øve i kjelleren i kirken. Her måtte de dele øvingstid med William Hut og hans kamerater i The Poor Rich Ones.


Ten Sing bakgrunn: Laxing TenSing (Nygård Tensing)Artister med TenSing bakgrunn


Mange talenter har vært i TenSing. Som Dagfinn Lyngbø, Stian Blipp, Trygve Skau, Kevin Vågenes (Blessing), Herborg Kråkevik, Bjarte Tjøsheim (Credimus) Gisle Børge Styve, Jan Erik Larssen (Autofil NRK) Viggo Sandvik i Vazelina Bilopphøggers, Kenneth Sivertsen, Herborg Kråkevik, Beate Slettevoll Lech, Rune Larsen, Sissel Kyrkjebø, Ellen Andrea Wang, Sølve Styve Etnestad, Marte Wang, Silje Nergård, Mari Tesdal Hinze, Solveig Slettahjell, Morten Harket, Torill Sivertsen, Bjørn Eidsvåg, Grethe Svendsen, Sigvart Dagsland, Ephemera, Sondre Lerche, William Hut, Furia, Christine Guldbrandsen, Poor Rich Ones, Natalie Nordnes, Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Andreas Alendal, Anna Søvold, Simon Næsse,Bjarte Hjelmeland, Sigurd Sele, Helge Gaarder og den klassiske samtidskomponisten Håkon Berge.


Hanne Krogh var ikke med, men sier i dag at de fleste musikere innenfor populærmusikk fra syttitallet og fram i dag har vært innom Ten Sing. Og hun spør: Hvor ellers skal morgendagens artister få utviklet sitt talent? Hanne Kroghs anbefaling til dem som søker råd er: Begynn i Ten Sing. Der kan du gå fra å være halvgod til å lykkes.Hva med de som ikke kunne synge? De ble teknikere, scenearbeidere, de drev med dans og koreografi. For Ten Sing er ikke først og fremst et kor og et show. Det er et ungdomsarbeid i seg selv.

Takker TenSing

Christina Bjordal takker sin hjembys Tensing-miljø generelt og sin dirigent spesielt for at hun har kommet dit hun er i dag, selv om det mest hellige for henne i Tensing-tiden var overbevisningen om at hun måtte synge - hele tiden.

- Tensing er fantastisk for alle i den perioden av livet hvor man er på leit - miljøet der pushet meg fremover hele tiden, sier Bjordal. (VG 10.07.06)

Lekegrind for Dagfinn Lyngbø


Vi lagde masse show. Koret var en lekegrind hvor jeg fikk prøvd ut vitser og ble vant til å stå på scenen, sier Dagfinn Lyngbø


I dag er han en av Norges best betalte stand-up komikere. Da han var 14 år møtte han opp på sin første øving i Asking på Askøy. I løpet av sin syv år lange tensingkarriere var han sanger i tenorrekken, solist, trommis og dirigent. (BT 31.12.03)3 venninner i Nygård TenSing 


Vet du, Jannicke torde aldri å synge solo da vi var med i tensing. Det torde hun først da vi startet Ephemera, forteller Christine Sandtorv (27) om sin kollega i bergenstrioen.


— Tensing hadde mye å si for vår kunstneriske utvikling. Det var flinke ledere og trygge rammer. Vi fikk testet ut hvordan det er å stå på en scene og ble lært opp i flerstemt vokal, forteller Christine. (BT 31.12.03)

Christina Elisabeth Nesse Bjordal


Jazzvokalist. Bjordal mottok Statoils Sildajazzpris i 2007. På hennes siste utgivelse bidrar blant andre Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Mathias Eick, Bendik Hofseth og Nils Olav Johansen.Ten Sing bakgrunn: Keystone TenSing


Dagfinn Lyngbø


Dagfinn Lyngbø er Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker. Dagfinn Lyngbøs Barneband - med albument «GUTTELUS» ble også nominert til spelemannspris i 2017 i kategorien barnemusikk. Han har også i 15 år vært stemmen til Sid i Istid filmene. Han var 7 år i tensing som sanger, solist, trommis og dirigent. "Tiden i Ten Sing har betydd mye for meg. Lederne den gang, med Kari Hansmark i spissen, var rause og flinke til å engasjere oss unge," forteller Dagfinn til avisen Dagen. Wiki linkTen Sing bakgrunn: Asking Tensing


MARI TESDAL HINZE


Sanger og musikalsk leder for popkoret "Oslo Hit Ensemble" og fast sanger i Oslo Gospel Choir .Utenom arbeider hun som assisterende rektor ved Rønningen folkehøgskole som blant annet har Ten Sing Norway som linje.


Ten Sing bakgrunn: Reflex Tensing


Bjørn Eidsvåg


Siden oppstarten i 1971, har den folkekjære artisten Bjørn Eidsvåg skrevet seg grundig inn i norsk musikkhistorie.

Eidsvåg er fremdeles en av Norges mest mestselgende artister. Samtlige albumene hans etter 1996 har vært på toppen av salgslistene det året de har blitt utgitt.


Han startet tensing-koret Star Sing i Sauda, Da han flyttet til Oslo på 1970 tallet dirigerer Bjørn Eidsvåg tensingkoret  Kraft tensing i Tonsen kirke. Koret hadde på det meste ca 120 medlemmer, band, og Bjørn selv spilte gitar. FOTO: SARA ANGELICA SPILLING / PUDDER AGENCY


Ten Sing bakgrunn: Star Sing og Kraft TenSing

TenSing var avgjørende


Bjørn Eidsvåg: "TenSing har hatt en uvurderlig betydning i mitt liv. Det var et sted der vi fikk slippe til og utfolde oss kreativt. Musikk! Vi fikk frie tøyler til å prøve på det meste.


Det har vært definitivt avgjørende for mitt karrierevalg og min tro. Så jeg er evig takknemlig til TenSing-bevegelsen."  Link Videointervju KFUK-KUFM

Herborg Kråkevik


Tensing var enormt viktig, men av helt andre grunner enn det åndelige. Jeg begynte der en fredagskveld, og dagen etter sang jeg solo på tre sanger. Jeg stakk meg nok litt frem.


Dagen 01.01.2021


sitat


 tekst tekst tekst

Herborg Kråkevik


Etter å ha kuppa det lokale Ten-sing koret, startet hun sin karriere med å vinne ungdommens kulturmønstring i Hordaland i 1992. Hun rakk også å medvirke i René Bjerkes kortfilm «det rare» før hun høsten 1994 ble tatt opp ved Guildford School of Acting i England. Her tilbrakte hun kun ett skoleår, før hun var tilbake i Norge og moret velstandsvettet av halve Vestlandet og noen heldige som fikk billetter i Oslo. For det var da hun traff gitaristen, komponisten og humoristen Kenneth Sivertsen at hun for alvor traff sitt publikum. Les mer


Ten Sing bakgrunn: Jondal Tensing ( Lovord tensing?)

Herborg Kråkevik


Etter å ha kuppa det lokale Ten-sing koret, startet hun sin karriere med å vinne ungdommens kulturmønstring i Hordaland i 1992. Hun rakk også å medvirke i René Bjerkes kortfilm «det rare» før hun høsten 1994 ble tatt opp ved Guildford School of Acting i England. Her tilbrakte hun kun ett skoleår, før hun var tilbake i Norge og moret velstandsvettet av halve Vestlandet og noen heldige som fikk billetter i Oslo. For det var da hun traff gitaristen, komponisten og humoristen Kenneth Sivertsen at hun for alvor traff sitt publikum. Les mer


Ten Sing bakgrunn: Jondal Tensing ( Lovord tensing?)

Bakgrunn


Mange talenter har vært i TenSing. Som Dagfinn Lyngbø, Stian Blipp, Trygve Skau, Kevin Vågenes (Blessing), Herborg Kråkevik, Bjarte Tjøsheim (Credimus)  Gisle Børge Styve, Jan Erik Larssen (Autofil NRK) Viggo Sandvik i Vazelina Bilopphøggers, Kenneth Sivertsen, Herborg Kråkevik, Beate Slettevoll Lech, Rune Larsen, Sissel Kyrkjebø, Ellen Andrea Wang, Sølve Styve Etnestad, Marte Wang, Silje Nergård, Mari Tesdal Hinze, Solveig Slettahjell, Morten Harket, Torill Sivertsen, Bjørn Eidsvåg, Grethe Svendsen, Sigvart Dagsland, Ephemera, Sondre Lerche, William Hut, Furia, Christine Guldbrandsen, Poor Rich Ones, Natalie Nordnes, Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Andreas Alendal, Anna Søvold, Simon Næsse, Bjarte Hjelmeland, Helge Gaarder og den klassiske samtidskomponisten Håkon Berge. 

 

Hanne Krogh var ikke med, men sier i dag at de fleste musikere innenfor populærmusikk fra syttitallet og fram i dag har vært innom Ten Sing. Og hun spør: Hvor ellers skal morgendagens artister få utviklet sitt talent? Hanne Kroghs anbefaling til dem som søker råd er: Begynn i Ten Sing. Der kan du gå fra å være halvgod til å lykkes.


Hva med de som ikke kunne synge? De ble teknikere, scenearbeidere, de drev med dans og koreografi. For Ten Sing er ikke først og fremst et kor og et show. Det er et ungdomsarbeid i seg selv. 

Hør NRK programmet


Visste du at Morten Harket lærte å stå på ei scene i et tensingkor?  NRK forteller historien om hvordan kristne ungdomskor har vært en rekrutteringsanstalt for kjente artister. Musikkjournalist Olav Solvang og programleder Kjetil Lillesæter forteller.

TenSing Bømlo


Et sted du kan utvikle deg som ungdom, talent, artist, skuespiller, musiker, danser og menneske

Vær den du er - stå opp for andre!